Skillnaden mellan en inredare och en inredningsarkitekt är översiktligt beskrivet att en inredare koncentrerar sig på färger och former medan en inredningsarkitekt löser större problem så som flyttning av väggar.

I Sverige krävs det högskoleutbildning för att få kalla sig inredningsarkitekt. Samma krav ställs inte för att kalla sig inredare. En inredare kan ha varierande bakgrund inom marknadsföring och styling. Det finns kurser i homestaging och homestyling som pågår i en till ett par veckor, som anses vara fullt tillräckliga för att deltagaren efter genomförd kurs ska kunna benämnas som inredare. En inredningsarkitekt å andra sidan har däremot studerat en inredningsarkitektsutbildning på högskola eller universitet i ca 4 år.

Innan du anlitar en inredare som du inte hört talas om tidigare, be om referenser på tidigare utförda arbeten för att se om resultatet från tidigare uppdrag passar ditt hem eller din arbetsgivares kontor. Många av de inredningsföretag som finns med i vår förteckning har lagt ut före- och efterbilder på sin hemsida, så i många fall behöver du inte ens fråga om referenser.

Sök efter inredningsföretag i Sverige.